Jul

Julinspo och soffläge.

Ligger däckad i soffan idag med, vilket jag i stort sätt gjort sen i fredags då jag fick magkatarr igen. Det kommer när jag tycker att allt är för mycket. Ni vet när jobbet stressar, kidsen behöver tid, städhögarna växer och jag inte får någon tid för mig själv alls. Jag är en person som behöver ta det lugnt för att samla energi. Jag behöver energi för att orka med att ge energi till andra. Som så många andra är jag ganska duktig på att köra på och tänka att äsch, så farligt är det väl inte eller att om jag bara kör på lite till så har jag jobbat bort massor på att göra listan. Problemet är bara att för varje sak jag jobbar bort så kommer en ny. Och nästan alltid klarar jag av alla bollarna i luften men så ibland så säger kroppen ifrån så att jag knappt kan göra något annat än att vila några dagar så är det bra sen. Och så sent i natt vaknade Hedvig med öroninflammation så vi ligger här i soffan under duntäcket och slöar och försöker få tillbaks all energi. Hittade så många fina saker och bilder idag som gav mig lite extra näring för sinnet. Kolla in!
 
 
 
Tambur har nu fått in sitt julsortiment och bjuder dessutom in till maxad julkänsla med magiska bilder. Älskar den där havren tillsammans med den roströda fåtöljen, den ljust grå golv och väggfärgen tillsammans med den gröna. Favoriten bland juldekorationerna är det fina hjärtat i mockafeeling.
 
 
Johanna Bradford tipsade om bloggaren och instagrammaren Sara Margareta H och jag föll som en fura direkt. Faktum är att jag har beställt ett soffbord (som jag väntat på i veckor men bör dyka upp snart) och köpte i förra veckan coasters som ska bespara prolblemet med blöta ringar. Beställde faktiskt detta mönster och nu blev jag ju ganska sugen på att köpa tabletterna till. Notera den snygga kombon men färgerna i tabletten och de röda kopparna! Sara Margareta H är en relativt ny blogg så passa på att hänga med från början! Tror de snygga kopparna ( vill ha dem också, haha) på bilden är från Tambur de med förresten. 
 
 
Jag älskar Elsas hårspännen som dyker upp i hennes blogg. Jag har inte köpt något själv men tänker lite att jag kommer kastas tillbaka till barndomen och känna mig som ett litet barn och inte alls så där fin som Elsa är. Ni vet lite sådär som när man testar en sportig baddräkt och man kastas tillbaka i tiden till simhallen med skolan. Huu. Ja en sån badräkt blir det inte med en hårklämma kanske man kan kasta sig ut i hetluften med? Hårband , och två olika fina klämmor kanske skulle piffa till mitt tråkiga novemberhår?
 
 

Är det något som finns massor av på loppis just nu så är det ju elljusstakar. De flesta är ju varianten som finns överallt, den klassiska röda eller vita som finns att köpa i alla mataffärer och som syns i de flesta fönster. Men det finns även en del klassiker i trä och kanske ett och annat hemmabygge. Som den här som fick följa med mig hem för 45 kr. Gillar att den är trären och enkel. 

 
 
Apropå ljusstakar så tycker jag att Julias variant med 4 stycken ensamma ljusstakar som bildar en fin grupp är något att ta till sig. Leta fram vad man har i gömmorna, leta på loppis, kombinera nytt och gammalt. Sen när julen är slut kan de få jobba som solitärer igen. SÅ smart! Läste någonstans att det säljs omkring 1 miljon adventsljusstakar i Sverige varje år. Hoppas att det inte stämmer. Eller att det åtminstone innefattar loppisfyndade ljusstakar. 
 
 
Servisen Paratiisi i 47 delar , designad av Birger Kaipiainen för Arabia finns just nu att buda på hos Göteborgs auktionshus. Så himla fin, den blå kulören ihop med den bleka gula. Het underbar och skulle gärna få bo hemma hos mig. 
 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: