Jul

Snart advent och jultips

Mysig tröja att dricka glögg i. Från Zara.

Längtar efter julmarknad som denna.

Fin bricka från Artilleriet att servera glögg på.

Adventskalendern med ekologiskt te är tillbaka i år igen. Från Tambur.

Girlang i jul med vintrig känsla från Anthropologie.

Om jag springer på denna i år igen så tror jag att jag slår till.

Artilleriet släpper snart årets julsortiment. Och den här bilden får mig att längta.

Hej på er!

Nu var det länge sen jag bloggade. Inte bra. Alls. Men så blir det ibland. Jag har haft så lite ork till att blogga och låtit den vila lite. Jag tänker att den som läser och gillar kommer tillbaka. Det är lite så det får bli ibland. Hur ska min hinna allt och också vara inspirerad när man väl har en stund över? Jag tar mitt förnuft tillfånga och låter någon del vila när jag känner att det blir för mycket. Och det är ju såklart en svår balans då jobbet och familjen inte går att pausa ifrån på samma sätt som en blogg, träning eller att träffa vänner. Jag tänker inte sätta den pressen på mig att hinna med allt, speciellt när jag känner att det är mycket som kräver min uppmärksamhet.

Julen. Många tycker att den är väldigt stressig och jobbig. Jag brukar försöka att undvika att förvänta mig en perfekt jul. Jag tror inte att man ska sträva efter det alls faktiskt. Med lite planering så brukar jag vara ganska lugn. Det viktigaste är ju att man har lite kul.

Bra idéer för att orka med julen:

Köpa julklappar i tid.  Gärna börja redan nu.

Begränsa antalet rätter till julbordet och laga tillsammans.

Om man inte tror stenhårt på sin tradition så kanske tomten kan komma på morgonen när det fortfarande är mörkt? Eller så kan alla paket ligga under granen på morgonen när barnen vaknar.

Begränsa antalet julklappar. Färre och bättre. Och mindre stress.

Knytis! Dela upp rätterna.

Plocka fram sällskapsspelen och ha kul tillsammans.

Köp saker till barnen som de kan dela på. Då kan de kanske få en mer prisvärd och större förpackning färgpennor. Köp ett sällskapsspel till hela familjen så får alla njuta av paketet.

 

1 Comment

  • Emma T
    5 november, 2017 at 07:39

    Bloglovin är ju himla bra så märker man när det kommer nytt:)
    Tack för fina jultips!

    Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: