Blommor och trädgård

“Jag bestämde mig där och då”

Ser ni hur fikonträden fullkomligt exploderat med gröna blad? Det kan ju vara negativt kanske? De står precis över ett varmt element och gottar sig i värmen. Kanske växer de alldeles för fort? Och ja, jag vet den enda verkligen alldeles för ranglig men jag vågar inte klippa i den med rädsla att ta död på den. Syftet med fikonträden är inga fikon, bara nöjet att se på dem. Så jag låter dem stå där och frodas. Vattnar dem lite när det behövs, så länge snön ligger på garagetaket. 

Jag har upptäckt att det plockats fram fröer i blombutikerna och jag har köpt hem ett par stycken. Jag köpte några nyheter och det var därför jag slog till nu. Nyheterna brukar nämligen ta slut snabbt! Så passa på om ni vill testa någon nymodighet!

Och ni som följer mig på instagram vet ju vid det här laget att jag har köpt ett skrivbord. Det syns inte på bilden men bordskivan sitter bara halvt fast. Och lådorna skulle också behövas piffas till men jag har en annan plan än att använda det som skrivbord. Mer om det senare!

 

Hej på er!

Är det bra? Jag tänker och tänker och tänker. Jag är nog inne i en riktigt tänkarperiod. Jag har en liten så dipp när jag tänker och det är så otroligt bra att hamna i en sån dipp. Jag funderar mycket på mitt hem. Vilka färger jag har. Känns de bra? Måste jag måla om? Inredningstidningar och instagramkonton stressar mig. Det stressar mig lika mycket som det inspirerar mig. Men mest av allt gör det mig fundersam. Och jag kan inte hålla isär alla de konton jag följer för de ser likadant ut överallt. Nästan i alla fall.

Hållbarhet är ett stort ord i dagens samhälle. Man tänker mycket på naturen och så vidare. Och det är ju för jäkla underbart att det finns så bra valmöjligheter nu för tiden. Vi har möjligheten att välja. Vi kan välja ekologisk färg, vi kan gå på spännande loppisjakter och ta sticklingar av varandra. Ärva av äldre släktingar, spara till designklassiker som håller livstider. Men det är ju inget nytt. Ekologisk är ju det gamla och äkta.

Det är så dubbelt allting. Samtidigt som det är bra så är det så otroligt dåligt. Trenderna får oss att tröttna på saker som man kanske egentligen tycker om. Klart att älskar jag något så har jag det hemma hos mig oavsett om det är på utelistan eller inte. Jag menar bara att när man tröttats ut med bilder på samma saker så många gånger. Morris tapeter är de absolut vackraste som finns enligt mig, men jag tröttnar på dem innan jag har hunnit tapetsera. Det är nackdelen med att kunna ta dela av varandras världar. Och såklart fördelen också.

Och det där med trender är ju inte så konstigt alla gånger heller. Vissa saker har man ju inte kunnat köpa så lätt innan det blev trendigt. Och helt plötsligt finns allt överallt. Först i dyraste hippaste inredningsbutik och sen till slut för en bråkdel av priset på mataffären. Vi blir lika hjärntvättade av inredningstidningar som vi blir av media i övrigt. Det bestäms vilka färger som ska målas, vilken blomma som är trendig och så vidare.

Och jag har tröttnat så. På allt. I morse när jag skulle handla frukostbröd så gick jag mitt vanliga spår till tidningshyllan och nya nummer fyllde hyllan. Det blev ingen tidning. Jag bestämde mig där och då för att nu går jag min egen väg så får vi se vad som händer.

Om man väljer att bojkotta media så kan man inspireras av så många andra ställen. Resor, människor, loppis, filmer, böcker, musik. Försök klura ut vad just du alltid faller tillbaka till. Blir du trött av för mörka miljöer eller trivs du och tycker det är avkopplande? Vi har tex den mörkaste väggfärgen i vårt vardagsrum där de är begränsat med sol och svårt att få till ett ljust rum. Just därför tänkte vi att de är ett mysrum. Vi är ändå nästan alltid där på kvällarna. Och då vill man ju ha det mörkt och ombonat.

Hur reflekterar DU över trender?

4 Comments

 • Emma T
  12 februari, 2017 at 09:02

  Fint skrivbord <3

  Ja, trenders vara eller icke-vara är verkligen trendigt att prata om 😉

  https://emmassamling.wordpress.com/2017/02/11/trendutstallning-pa-stockholm-furniture-light-fair-2017/

  Reply
 • Karin - vackertnaturligt
  21 februari, 2017 at 22:22

  Vilket bra och tänkvärt inlägg här! Tack för tipset, skall skriva en “utelista” på prylar som är helt otrendiga men som jag gillar och har i mitt hem 🙂

  Reply
 • Maria
  10 mars, 2017 at 11:44

  Hej Therese. Vet knappt om du minns mig. Vi träffades ibland när du bodde på Högaborg. Ville bara peppa dig. Tycker att det här inlägget är SÅ viktigt. Vi flyttade till hus för ett år sen och egentligen är det nog massor som vi “borde” göra. Typ blåsa ut allt och så…. Men det behövs inte. För det är fullt fungerande, det mesta. Och jag tänker att jag vill inte dras med i det där. VIsst vill jag göra det fint och trivsamt för familjens skull… men var går gränsen? Jag vill så gärna våga vara kvar och låta det ta tid och inte riva ut och sätta in nytt bara för att man ska… utan i så fall för att det behövs.
  Ja, nu spånade jag på här. Tycker i alla fall att det låter bra att du går din egen väg! Det är ju de hemmen som är roliga och spännande att besöka =)

  Reply
 • Odds & Ends
  12 mars, 2017 at 10:38

  Maria! Klart jag minns dig! Och Rebecka och Jessica med. Vad kul med hus! Ja det finns ju så mycket man kan göra! Måla, byta knoppar, tapetsera, möblera om. Tycker att tanken alltid ska finnas där, hur kan jag göra detta på ett miljövänligt och mer ekonomiskt sätt? Jag som är inredningsintresserad tycker naturligtvis att inredning är VIKTIGT, vi mår såklart mycket bättre i hemmet om vi omger oss av färger och saker vi tycker om. Och det är där vi ska hålla oss. Inte välja saker för att det är trendigt eller hör till en viss stil. Jag brukar ställa mig frågan, skulle jag göra detta val om några år också? Ha det så fint Maria. Kul att höra av dig. Hälsa de andra så gott. <3

  Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: