Nyfiken på

Nyfiken på Martin Wendelbo

Han hissar och han dissar. Han är en av få män i Sverige som bloggar om inredning. Och absolut en av få som bloggar med glimten i ögat och som ibland sågar vid fotknölarna. Jag tycker det är underbart att Martin säger vad han tycker, står upp mot de kända orättvisorna inom inredningsbranschen. Som att kvinnor hyllas och männens får inte vara med, sexistisk sängreklam,  bloggar om bloggare som inte kan inte kan bestämma sig för om de gillar hållbart eller miljöförstörande. Läser ni hans blogg, som glömmer ni honom aldrig. Promise!

absolut_art_martinreda_7

Foto: Martin Wendelbo

 

Vem är du?

Jag är väl den där långe glade skåningen. Han som alltid stänger festen. Han som trots den orimligt höga åldern 42 fortfarande inte riktigt bestämt sig för vad han ska jobba med när han blir stor. Han som har världens mest förstående fru och världens tre mest oförstående barn.

Vad gör du ?

Bloggar på martinreda.com och tapetmartin.se samt driver ett företag som social media manager

Hur bor du?

Bra tack. Kämpade lite med en förkylning förra veckan, men nu är allt bra. Du låter däremot lite täppt. Aha… B O R jag tyckte du sa M Å R. Förlåt. Jag B O R i en villa vid havet några minuter från Kungsbacka.

Hur startar du din dag?

Så tidigt som möjligt. Av två orsaker – jag har världens sämsta morgonhumör och behöver kaffe starkare än knark för att inte förvandlas till ett monster (nu tror jag i och för sig inte att det är sant men min fru hävdar med bestämdhet och ganska beslutsamt tonfall att det faktiskt är så att jag blir ett monster) samt för att det är tyst och lugnt i huset på morgonen. Jag kan arbeta koncentrerat och ostört.

Skogen, havet eller stan?

Havet alla dagar i veckan, förutom just den dagen så jag plockar kantareller i skogen. Då är jag i skogen. Det är oftast mer kantareller där än på stranden. Nu har jag ju inte letat efter kantareller på stranden. Rädd för att folk skulle kunna att jag var märkligare än jag faktiskt är.

Sommar, vinter höst eller vår?

Våren absolut. Älskar att få starta upp trädgården, gödsla, förbereda, så och plantera. Sen kan man ägna sommaren åt att bara njuta.

Om du fick klä dig i max 3 modeföretags kläder/skor resten av ditt liv, vad skulle du välja?

Enkelt! Hemma = Blåkläder. Finns inget bekvämare och stryktåligare. Bland folk = Ben Sherman. Älskar hela deras sortiment och 99% av min garderob består av Ben Sherman. När man tänker närmre på det så borde de faktiskt sponsra mig. Ben, om du läser detta, kan du ringa mig? Vi behöver prata.

Om du fick ta med dig max 3 saker till en öde ö, vad skulle du välja?

En container med Ripasso och en ko så att jag kunde göra ost och så min fru såklart. Då skulle vi ha ost- och vinkväll varje dag.

Vilka är de tre filmer eller serier som alla måste se?

Chefs Table på Netflix för de vackra bilderna

Amigo Grande på Barnkanalen för att tv aldrig blir bättre

Allt med Louis CK på Youtube men speciellt Jizanthapus

Om du fick leva i en tv-serie, vilken skulle du välja?

Fawlty Towers, nej vänta det gör jag ju redan. Kan jag ändra svaret och säga Brooklyn Nine-Nine?

Vilka tre låtar/artister/grupper bör man lyssna på?

Lasternas – Timbuktu & Damn!

How Long I´ve Loved You – Ernesto ft Mimi Terris

Det Snurrar I Min Skalle – Familjen

Ett land som inspirerar dig?

Danmark. Har man röda korvar och gammeldansk som take away då har man allt.

En liten weekend är aldrig fel, vart vill du åka? Och med vem?

Någonstans där jag inte varit förut. Var spelar ingen större roll faktiskt. Bara jag får uppleva något nytt och se något annat. Min älskade Hanna ska såklart med!

giant-martin

Snubben har till och med en egen tapet! Från Mural Wallpapers

Bästa inredningsfynd?

Knopplisterna från Iris Hantverk som hänger i hallen. Vackra, funktionella och handgjorda. Billiga och dessutom för en god sak.

Ett mysigt ställe som man kan besöka där du växte upp eller där du bor nu?

Har man inte besökt Spinneriet i Lindome så är det hög tid. En kreativ smältdegel med massvis av god design, vacker konst och underbar mat.

Vilken är den svåraste inredningsprylen att köpa?

Lampor. Det finns för många snygga. Omöjligt att välja. Det slutar alltid med beslutsångest och att den gamla fula lampan hänger kvar.

Vilken inredningspryl kan du inte sluta köpa trots att det är fullt hemma?

Räknas ost som inredningspryl? För då är det antingen det eller laddningskabel till Iphonen.

Vilket är ditt bästa ekologiska tips?

Odla själv. Det är en fantastisk upplevelse på så många plan.

Hur är en perfekt helg för dig?

När huset är fullt. När barnens kompisar och lagkamrater springer ut och in, när släkt och vänner slinker in på ett glas rosé och när man får ta fram extrastolar så att alla ska få sitta runt middagsbordet hela kvällen.

2 Comments

 • Christine's Stories
  9 september, 2016 at 23:43

  Jag gillar den här snubben. Han verkar vara världens skönaste person. En redig skauning, som vi säger här nere (förutom jag då för jag pratar inte så).

  Trevlig blogg du har förresten!

  Reply
 • Odds & Ends
  10 september, 2016 at 00:24

  Tack Christine! Ja, visst är han kul!

  Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: