Barn

Signes läskiga kalas

kalas1

kalas2

kalas3

kalas4

kalas5

kalas6

kalas7

Ja idag hade Signe, vår yngsta, sitt 5 års kalas som vi egentligen skulle haft i slutet på sommaren men det blev så mycket kalas då hos kompisar så vi flyttade fram det lite. Och det gjorde vi nog rätt i för att idag kände alla sig sugna på kalas och vad passar väl inte bättre än lite Halloweentema? Vi försökte göra det så enkelt som möjligt för oss men man kan ju såklart göra det ännu enklare om man vill. Och billigare. Vi valde dock några genvägar inom bakningen. Och allt material som inte är engångs sparar vi såklart till nästa läskiga kalas. De var 11 stycken på kalaset inklusive storasyster med kompis ( perfekt som hjälpredor) och kalaset varade i två timmar vilket var helt perfekt.

Dekorationerna: 

Vi köpte en mörkblå pappersduk som kändes som en bra bas. Fungerar superbra med ett billigt lakan också.

Muggar och papptallrikar för att inte bli knäpp. Engångsartiklar är egentligen onödiga när man ändå är hemma och kan diska men jag ville spara oss tid och sinnesfrid.

Spindelväv. Så roligt att pynta med! Pricken över i!

Höstlöv från trädgården för lite extra höstig känsla. Signe var så söt i  morse och tog med sin svampkorgen och plockade dem själv. Noga utvalda, en efter en.

Skellettet på ytterdörren hittade vi på loppis förra veckan.

Lite spökiga flaggor, små svarta och självlysande spindlar som klättrar i näten.

Girlanger i taket för lite mer festkänsla.

Det ätbara:

Prinskorvar med smördeg blir mumier, man kan göra ögon av små duttar senap eller ketchup men vi orkade inte pilla så barnen fick doppa dem i blod (ketchup) istället.

Skålar med läskigt godis som tänder, krokodiler och slemmiga grodor. Vi hittade även på klubbor med handtag som skelettben och armar.

Chokladbollar med marsipan över blev spöken.

Fingrar gjorda av Twix och hallonbåtar. ( Ej med på bild)

Ögonmuffins. Vi valde genvägen och köpte färdiga småmuffins som vi dekorerade med forsling och ett blå som pupill. Jag ställde även in en skål med blåbär i mikron så jag fick lite blåbärsås att fixa blodsprängningar i ögat med.

Till det så dracks det jordgubbssaft som föreställde blod.

Underhållning:

Spökdamm istället för fiskedamm, men samma princip. Godispåsar med läskigt godis.

Dansstopp. Dansa livet ur dig men när musiken stannar stelnar du till. Den som rör sig åker ut. ( Vi körde dock utan den regeln då deltagarna är 5 år och det som ni vet, lätt kan bli infekterade dispyter).

Pyssel. Vi sparade toalettrullar som de fick måla svarta och sen dekorera med fladdermusvingar gjorda av svart papper och rörliga ögon. Kastanj och en kvadratisk tygbit/pappersbit. En liten bit snöre. En svart penna. Vips så har du ett spöke. Ett svart papper och bomullstopps och lim så har du kroppen till ett skelett. Huvudet ritar man själv.

 

 

 

 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: