Veckans lista

Veckans lista – v45

 Julen vill hem till mig. Eller snarare, julen inom mig vill släppas ut. Jag har redan tjuvstartat med grön krans på dörren, lussebullar, pepparkakor och fyllt upp förrådet med stearinljus. Och jag har hängt upp en glasstjärna i två av fönstren som grannarna inte ser så de inte ska tro att jag blivit tokig. Egentligen bryr jag mig inte. Varför hålla på något som man vill så starkt? Jag har lovat Signe att hon ska få plocka fram sin lilla julgran i morgon.  Jag hoppas såklart lite att hon glömmer bort det men det tror jag knappast. Minnet är skarpt på den lilla tjejen. Nu till veckans lista, med en touch av Christmas Feeeling!

1-9-23402-f16_collection1

Foto: Filippa K

Jag behöver en tröja som värmer mig och som håller många år. Denna ser fin ut. Tomten? Please

40160442_011_b3

Skannade av Anthropologies julpynt och föll för denna tovade girlang.

skarmavbild-2016-11-08-kl-22-03-32

Foto: Svt.se

En av de mysigaste produktionerna är i full gång och har ni inte sett på “Det sitter i väggarna” på SVT så har ni dels förra årets program att ta igen men även årets. Avsnitt nummer ett går rakt in i hjärtat.

b161ca4b4470acecb493dd7961083f39

Foto: Petra Bindel

Malin skriver så bra i sin blogg om konsumtion. Och det slår mig varje jul. Leksakskatalogerna som fyller brevlådan och önskelistor med massor av – plast. Jag kollade igenom leksakskatalogen från ett av de större leksaksbutikerna idag och de tror att de vill ha nästan allt i den. Varför är det så? Jag har vid det här laget lärt känna mina barn och vet lite vad de leker med och vad som hamnar i första bästa låda. Det som lönar sig mest att köpa till dem är pyssel. Allt pyssel används, de är kreativa som tusan och använder sina hjärnor aktivt. Och dessutom ska jag helt ärligt säga att jag tycker mamma pappa barn är så tråkigt men jag pysslar gärna med dem.

1-7-cider-001

Foto: Beth Kirby / Local Milk

Och med vinter och kyla kommer också värmen. Ännu ingen glögg eller cider men det kanske är dags snart.  Det fina med julen är för mig att umgås, göra det mysigt hemma och äta gott. Samlas med familj man inte träffar så ofta och spela sällskapsspel, alla dofter som sprider sig i huset och mysa framför tv´n.

skarmavbild-2016-11-13-kl-23-10-41

Foto: Liljeholmens

Inget är ju som vita ljus. Det fungerar ju alltid, men ibland så tycker jag att det kan bli mer speciellt med färgade ljus. Och i ärlighetens namn. Vilket tråkigt sortiment det finns i matbutikerna! Det är väldigt mycket “köp vårt egna märke” eller inget alls. Då surnar jag till och köper inget och så går jag hem och googlar och upptäcker att man faktiskt kan beställa ljus på nätet. Jag tänkte att vintern är ju lång och plånbok tjock ( ja den var det just då). Jag beställde värmeljus, storpack med vita antikljus och så antikljus i färgerna malört, vintage indigo och jubileumsblå.

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: