Butiker

Mölle och Kullaberg

I dag besökte vi Mölle och den nyöppnade Brandstationen som drivs av Grand hotell i Mölle i samarbete med bland annat Höganäs Saluhall. Tidigare har byggnaden faktiskt varit brukat av just räddningstjänsten som nu utgår från Höganäs istället. Utanför butiken är frukt och grönt uppradat till försäljning och inuti brandstationen kan du beställa fika och mat ( lika gott som i Höganäs Saluhall såklart), köpa ekologiska produkter eller bara njuta av det fantastiska kakel som pryder väggarna.

Husen i Mölle är fantastiska och det är helt otroliga hus som ligger på olika höjder. Ett tips är att ta en promenad och njuta av alla stockrosor som pryder husväggarna, punschverandorna, de gamla handblåsa glasen i fönstren och till allt detta njuta av doften av tång och hav.

Sen kan man ta sig upp till Kullaberg som är en halvö där man kan njuta av en otrolig utsikt över havet, vandra i grottor, slå sig ner med picknickkorg, klättra, vandra och mycket annat.

På vägen ner från Kullaberg mot Mölle finns det en parkeringsficka där man måste stanna och knäppa några instabilder eller med kameran. En helt fantastisk vy över Mölle och hamnen.

Hej på er!

Några vykort från idag. Vi besökte Mölle och Kullaberg och vi var inte ensamma kan jag säga med fullt uthärdligt var det. Planen finns att bege sig dit igen när den värsta turiststormen lagt sig. Vi har ju så nära att vi tar det över dagen. Kul att se den fantastiska Brandstationen som kommer bli minst lika populär som saluhallen i Höganäs. Och Kullaberg med sin fantastiska natur och utsikt. Vädret var perfekt idag. Blåsiga dagar kan bli väldigt jobbiga där uppe säger jag med erfarenhet av både ögoninflammation och eldar som är omöjliga att hålla vid liv. Det finns mycket att göra i nordvästra Skåne och jag tänkte att jag ska börja samla lite tips och dessutom bli bättre på att ta med mig min kamera överallt.

7 Comments

 • Emma
  27 juli, 2016 at 11:49

  Hej! Har du något tips på mysigt och prisvärt boende i Skåne. Vi åker med 2 barn 6,7 år. Mvh Emma

  Reply
 • Odds & Ends
  27 juli, 2016 at 18:21

  Hej Emma! Vart i Skåne tänker du dig?

  Reply
 • Emma
  28 juli, 2016 at 11:11

  Vi vet inte riktigt men i närheten av Höganäs Mölle som du skrev om ser ju mysigt ut men spelar inte så stor roll:)

  Reply
 • Odds & Ends
  28 juli, 2016 at 11:23

  Hotellen i Mölle är fina men lite dyrare, mycket är säkert fullbokat dock. Jag har inga direkta tips men skulle nog försöka utgå från antingen hotell i Helsingborg som är relativt nära (Radisson blue eller mollbergs skulle jag kolla in först) eller leta upp ett bed and breakfast. Visit Skåne är en bra sida.

  Reply
 • Emma
  28 juli, 2016 at 11:31

  Tack för hjälpen! Hoppas vi hittar något. ☀️

  Reply
 • […] fyr och njut av utsikten över havet. På vägen upp kan du stanna och ta ett foto på denna vy. HÄR har jag skrivit mer om […]

  Reply
 • En dag i Mölle - Odds & Ends
  7 augusti, 2017 at 18:17

  […] brandstation hade piffat till det lite sen jag var där förra sommaren med både flaggor och nya utemöbler från Fermob. Dock saknade jag alla grönsaker som de hade […]

  Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: