Månadens lista

Månadens lista – Januari

Jag börjar årets första lista med att ändra kategorierna lite. Jag kanske förändrar den redan i Februari eller så kanske den håller året ut. Det där sista låter egentligen ganska osannolikt men man ska aldrig säga aldrig. Jag älskar listor, jag gillar att planera och fylla i. Jag gillar prydliga skrivbord med raka högar men samtidigt så står jag ut med en mindre röra. Kan det vara en fördel kanske?

Färg

51e311d98f16ae4c50a7d7a9f414d79b

Varje år är det likadant. Rosa ger mig en obeskrivlig energi. Men det får stanna vid blommor, för jag tröttnar nämligen ganska snabbt igen. Via Esther.com.au

Rum

e6da1537b56a4b773e9c98ed36b9a67d

Ja en gammal suddig bild från mitt eget kök. Köket är verkligen just nu vår mest centrala punkt. Vi spelar sällskapsspel, jag sitter här och pluggar med filtar runt om mig, barnen limmar med limpistol och leker med lera, räkningar betalas, inköpslistor skrivs, det är här vi fikar och smågnabbas om att äta upp all mat på tallriken. Men det är också här vi ventilerar dagens händelser och skrattar från hjärtat. En rymlig matplats fungerar för oss även som kontor och mötesplats. Så, månadens rum, köket och matplatsen.

Citat

2a5e338c80ffa9e83ef2f1c3f8db6d48

Via Blog Milk

Stil

1-9-22725-S16_collection1

Den här tröjan från Filippa K ligger högt uppe på min lista just nu och inte bara för att jag fryser i denna kyla som dragit in över Skåne. Också för att den är riktigt snygg såklart. Matcha med tighta jeans eller med  en slappare byxa som på bilden. Investeringsläge?

Grönt

mariaemb_tulpaner_2

Både i fredags och i lördags letade jag som en galning efter vackra tulpaner. Jag kan vara lite kräsen med just tulpaner för jag gillar dem inte så värst. Därav letandet. Jag vill ha holländska eller franska. De brukar hålla längre och blir nästan bara finare för varje dag. Och nej det blev faktiskt inga blommor. Det fick vara. Men någon som har hittat en underbar bukett är Maria Emb.

Inspiratör

Skärmavbild 2016-01-17 kl. 21.13.51

Månadens inspiratör blir helt klart Pinterest trots att det inte alls är någon nyhet. Men jag har börjat använda den lite mer aktivt än tidigare, inte minst för att det är ett otroligt bra verktyg till studierna.

6 Comments

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: