Blommor och trädgård

September och höstplanering

loppis1

Jag ser fram emot att leta reda på många fina prylar på loppisar i höst. Jag är riktigt taggad faktiskt!

lök

Jag funderar också på om jag ska pilla ner lite vitlök i rabatterna som sägs skrämma iväg åkersork som ju gillar att hänga i vår trädgård.

potatis

Hösten är ju detsamma som skördetid och nu är en bra tid att samla på sig nyskördat på marknader, i matbutiker och längs vägarna på landet.

skördefest

Om man kanske har så pass mycket frukt eller grönt i sin trädgård att man inte orkar äta allt så kan man använda en del som dekoration. Toppen är såklart också att dela med sig till andra. Kanske skicka med sig en påse plommon till förskolan, ställa ut en hink äpplen vid postlådan och skriva “varsågod” eller kanske byta sina äpplen mot en bukett av grannens fina höstblommor?

Hej på er!

Tack för alla fina besök! Det är fler och fler som hittar hit och det är jättekul att det är så många som är återkommande! En blogg behöver ju ständigt drivkraft från sina besökare så det är superkul att ni kommenterar och mailar också. Om ni vill läsa mer om något, har frågor eller så, hör bara av er! Jag svarar både via mail och i kommentarerna.

September är alldeles strax här, vädret är fortfarande jätteskönt och det är bra tid att vara ute och fixa lite innan kylan kommer. Jag har lite saker på höstplaneringen som jag ska försöka hinna med.

HÖSTPLANERING

 • Besöka loppis ( en punkt som aldrig plockas bort från min planering) och titta efter något att pryda vår veranda med. Tänker mig en blomstertrappa, en lykta eller något som kan fungera året runt.
 • Rensa ogräs ( egentligen också en ganska stående punkt eftersom det är ganska mildra vintrar i Skåne) och klippa bort vissna blommor.
 • Plantera höstblommor vid entrén som står sig länge.
 • Måla klart ytterdörren ( den på bilden nedan) som vi nu målat grön. Andra rundan sen klart!
 • Investera i fler lampor hemma, det är så mörkt nu och nu märker jag att det är lampbrist här hemma.
 • Baka äppelpaj med barnen och kratta löv.
 • Gå igenom min enorma tidningshög och spara bara det bästa.
 • Hitta ett nytt skrivbord på loppis. Och ett runt matbord vill jag ha!
 • Börja på en ny tv-serie
 • Lyssna på Bea Uusmas ljudbok “Expeditionen, min kärlekshistoria” ( passar på att tipsa om hennes syster Martina Haags bok “Det är något som inte stämmer” som är väldigt ledsam men bra).

No Comments

  Leave a Reply

  %d bloggare gillar detta: