Barn

Liberty feeling och skönt grönt

I dag hade vi 25 grader varmt minsann. Jag passade på att hänga i solen och rensade ogräs på uteplatsen. (Därav ett gäng stolar uppradade mot garageväggen.) Och ja om ni undrar så är det en gammal stenrabatt som grundläggarna liksom begravde. Vi får se vad jag hittar på där, men det får bli nästa år. Och ser ni! Garagedörren som jag har målat grön. Fortfarande inte riktigt klart men nästintill. Nu vill jag måla mönstren på garaget med. Och kanske ytterdörren på huset.

Hedvig har växt så det knakar och de flesta plagg har blivit för små, så efter simskolan åkte vi förbi närmsta klädaffär och köpte några nya plagg. Den här klänningen hittade vi på HM och jag skulle vilja ha den själv! Så otroligt fin modell på klänningen och Libertykänslan i mönstret! Och ja om ni undrar så är det något konstigt jäkla lack på dörren bakom henne. Den förre ägaren hade lackat alla golv så jag misstänker att det är just lack. Dörren ska målas om men jag kan liksom inte bestämma mig för kulör. Jag har bara funderat i 7 år.

Och de här stolarna då? Så otroligt fina! Och jag gissar att ni känner igen dem? Jo det är serien Mälarö från IKEA. För några år sedan fanns de i den här underbara nyansen. Jag minns, att jag köpte inget bord till för att det fanns bara ett litet litet i grönt. Och sommaren efter fanns det bara i rött och vitt. Jag är rätt glad att jag för något år sedan också knep en vit trädgårdssoffa och större bord i samma serie. Nu önskar jag mig ett sånt bord för 8 personer i samma gröna. IKEA, kan ni fixa det tror ni?

Ja just.. när jag precis börjat måla så kom jag på att jag missat att ta en “före” bild. Ja så här blev det närmsta jag kunde komma. Och vad tycker ni? Ni ser skillnaden va? Trappsteget i sten måste också fixas till också. Lägger det på nästa-sommar-listan.

5 Comments

 • emma
  28 augusti, 2016 at 08:17

  Underbar grön färg!

  Reply
 • Odds & Ends
  30 augusti, 2016 at 21:26

  Ja visst är den! Nu har jag målat ytterdörren också!

  Reply
 • Emmie
  2 januari, 2020 at 11:56

  Hej! Älskar din blogg -den är så personlig, mysig och inspirerande. Det här med gröna nyanser är så mycket svårare än vad man kan tro: jag har nog målat om trädetaljerna på vårt hus fyra-fem gånger utan att pricka riktigt rätt. Just nu är de målade i Jotuns Norsk Empire som är väldigt fin men inte riktigt rätt till resten av huset. Får jag fråga vilken nyans du målat dörren med? Gillar att den är så mörkt grön. Tack för all härlig läsning och inspiration du bjuder på.

  Önskar dig en fin start på det nya året,

  Vänliga hälsningar Emmie

  Reply
  • Terese
   3 januari, 2020 at 18:05

   Hej Emmie! Och tack så mycket! Det är så roligt att höra att du tycker den är personlig och mysig. Det är viktigt för mig att få till en skön mix och att allt som skriva och visas är direkt ur hjärtat.
   Dörren är målad med Alcros Kamouflage som hör till deras fasadkollektion. Man kan i vissa butiker låna hem en målad bräda för att kunna se hur det blir hemma. https://www.alcro.se/Utomhus/Kollektioner/Fasadkollektionen-trahus/

   Tack igen och hoppas att 20-talet blir en underbar resa!
   Kram Terese

   Reply
 • Emmie
  4 januari, 2020 at 00:07

  Tusen tack Terese!
  Kram Emmie

  Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: