Butiker

Byggnadsvårdsbutiker

byggnadsvård6

byggnadsvårdsbutik4

byggnasvård8

byggnadsvård5

byggnadsvård3

byggnadsvård

byggnadsvård7

byggnadsvård2

Här om dagen besökte vi Kullabygdens Byggnadsvård i Höganäs och det är också där jag har fotat. En underbar butik, inspirerande till  tusen. Kom i håg att använda er av personalen i byggnadsvårdsbutikerna då ni ska anlita hantverkare. Det har ofta koll på bra hantverkare som är mån om ditt hus historia och med många års erfarenhet.

När man bor i ett gammalt hus som byggdes 1903 så vill man gärna ha så genuina material som möjligt för allt annat vore liksom att skada själen på huset. Det ger ju en helt oslagbar känsla att använda fotogenlampor som man kan justera ljuslågan på, att beställa en alldeles egen emaljskylt till fasaden, återanvända gammalt tegel eller skrubba jordiga fingrar med träborste. Produkterna du hittar i byggnadsvårdbutiker har ofta en härlig historia, ett miljötänk och vissa produkter kommer förmodligen överleva dig. Material som linolja, såpa, gjutjärn, tegel, emalj och kalkfärg. Produkter som badkar, kaminer, beslag, skoltvålar och en massa annat.

Byggnadsvårdsbutiker kan ju vara lite knepiga att hitta ibland men det kan vara värt att leta på en. Här har jag hjälpt er att hitta några landet runt men självklart finns det många fler. De flesta har också webshop så det går att klicka hem utan att behöva ge sig ut på jakt. Men som med det mesta så är det ju en sak att klämma och känna på produkterna och man inspireras ju såklart snäppet mer i en butik än online. Hursomhelst. Här kommer en lista på bra länkar till Byggnadsvårdsbutiker. Och saknar ni någon på listan så tipsa gärna!

10 Comments

 • Johanna
  2 augusti, 2016 at 21:49

  Tycker också det är så inspirerande och härligt med byggnadsvårdsbutiker! Nu har jag nog inte vägarna förbi Skåne snart, men ska lägga den här butiken på minne. Där jag har handlat mest till min lägenehet är butiken Sekelskifte som ligger på Karlavägen i Stockholm, men som även har webshop. Mysigt ställe med kunnig personal även där!

  Reply
 • Jennifer
  2 augusti, 2016 at 22:09

  Byggnadsapoteket, Billnäs Finland 🙂

  Reply
 • Odds & Ends
  2 augusti, 2016 at 22:39

  Tackar för tips!

  Reply
 • Odds & Ends
  2 augusti, 2016 at 22:41

  Vilken osis att jag precis varit i Stockholm! Men jag ska försöka komma i håg det till nästa besök. Tack för ditt tips Johanna!

  Reply
 • Sofia
  3 augusti, 2016 at 07:11

  Folkes Bygg utanför Kristianstad! Finns webshop oxå! 🙂

  Reply
 • Ulf Norrman
  3 augusti, 2016 at 08:20

  Hej ! Tipsar om vår lilla butik : Byggnadsvårdsbutiken I Skänninge .
  mvh Åse & Ulf

  Reply
 • Odds & Ends
  3 augusti, 2016 at 21:36

  Hej! Vad kul! Tack för tips!

  Reply
 • Odds & Ends
  3 augusti, 2016 at 21:37

  Tack för tipset! Det ska egnaste spanas in =)

  Reply
 • Ekologisk äppelpaj - About a Country House
  18 september, 2016 at 20:30

  […] här med hållbarhet och hon gör massor av bra inlägg på ämnet. Missa exempelvis inte hennes guide över Byggnadsvårdsbutiker eller hennes fina lista över hennes basgarderob som även innehåller en grym materialguide på […]

  Reply
 • […] är tillverkad inom daglig verksamhet och med tanken att ta vara på sådant som annars slängs. HÄR kan du läsa vad jag skrivit mer om Kullabergs byggnadsvård och dessutom en guide till fler […]

  Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: