Blommor och trädgård

Guldkant på vardagen

lyx2

Jag är ganska duktig på att sätta lite guldkant på vardagen om jag får säga det själv. Små ting eller små upplevelser som kan förgylla en hel dag. Varför ska man gå hela veckan och längta till fredagsblommorna? Ja, visst jag förstår ju grejen. För att de ska hålla helgen ut utan att vissna. Men om vi hoppar över just det där med blommorna då.

Om man har lite tur så kanske det är sol på lunchen och man kan ta en liten promenad eller bara sitta ner i lä och njuta. Lyssna på fåglarnas kvitter. Ta en tur på loppis och hitta en skatt för en tia eller två. Njuta av frukost i lugn och ro. Bara ta tillvara på de där tillfällena som får all stress och alla måsten att glömmas bort. Läsa en bok som får dig att skratta så du gråter. Sånt.

lyx

När lönen kom så satte jag guldkant på vardagen med både en liten Filippa K väska, en favorittidning och en liten slarvig bukett med rosor, syrén och vallmo. Och ett fikonträd som jag ska ha i uterummet i sommar.

Och så var vi och badade med barnen. Det är en favorit hos oss. Barnen träna delfinkickar och jag njuter av varmvattensbassängen. Jag och Andreas började också kolla på en ny serie ( så bra med serier istället för att fastna framför allt strunt på tv), vi åt nybakat levainbröd, färsk tomatpesto och drack roslemonad.

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: