Den här morgonen bakade jag filmjölkslimpa. Jag har tänkt på det länge nu men oftast så saknas det någon ingrediens. Så i går kväll åkte jag och plockade korgen full med torkade fikon, hasselnötter, filmjölk, krossade linfrön och annat gott. Bara att hacka nötter och torkad frukt, blanda alla ingredienser och fylla en bakplåtspappersklädd form. Och så in i ugnen i ca 45 min. Ett troligt lättbakat bröd. Ingen jästid, ingen kavling, minimalt med disk och garanterat gott bröd! Nästa gång vill jag ha i mer frukt. Kanske tranbär. Receptet hittade jag här.
1 Comment
Veckans lista | Think organic - inspiration till en hållbar & miljövänlig livsstil.
14 december, 2015 at 20:53[…] Vår saknade bloggkollega Térese skrev om Filmjölkslimpa som jag blev himla sugen på. Ett sånt där smart bröd som inte behöver jäsa. På jullovet ska jag prova. Mer om brödet här. […]